Home / RIH

RIH

Waar Rih voor staat.

STANDAARD RUIME GARANTIEVOORWAARDEN

RIH is overtuigd van de geleverde kwaliteit en gekozen materialen. Vandaar dat RIH als enige fabrikant standaard 3 jaar garantie geeft op elke E-bike, dus ook op de batterij en motor!

Dan bedoelen we niet alleen garantie op materiaal- en/of produktiefouten, als een onderdeel vervangen of gerepareerd moet worden zal RIH ook de portokosten op zich nemen.

  • Het frame heeft 10 jaar garantie op materiaal- en/of produktiefouten.
  • Voor het lakwerk op frame en voorvorken geldt een garantietermijn van 5 jaar.
  • Voor onderdelen van stads- & toerfietsen geldt een algemene garantietermijn van 2 jaar.

Voor alle garanties wordt uitgegaan van normaal gebruik en onderhoud, exclusief slijtage. Uw RIH dealer zal de garantie voor u afhandelen en kan u hier verder over informeren. In uw handleiding kunt u alles uitgebreid nalezen.

NEDERLANDS FABRIKAAT

Sinds de oprichting van RIH wordt de fiets in zijn geheel in Nederland ontworpen, ontwikkeld en getest.

Behalve het voorbewerken en lakken van de frames wordt ook de complete assemblage van een RIH fiets tot op de dag van vandaag in Venlo veelal met de hand uitgevoerd. Alleen zo kan de maximale kwaliteitsnorm behaald worden.

EIGEN ONTWIKKELING

RIH wijkt op vele zaken af van de grote gerenommeerde merken. Natuurlijk is het vele malen eenvoudiger en goedkoper om de benodigde onderdelen bij andere fabrikanten te bestellen. Als die fabrikant het juiste product in zijn assortiment heeft en voldoet aan de door RIH gestelde eisen, is dat uiteraard de juiste keuze.

Maar wat doe je als je niet overtuigd bent van de technische keuzes die gemaakt worden door de bewuste fabrikant, of als je concessies moet maken om een ‘algemeen’ product in te passen in je eigen specifieke produkten? Als je niet afhankelijk wilt zijn van andere fabrikanten als het om service, reparatie of doorontwikkeling gaat, wat doe je dan? Bij RIH zijn we van mening dat als je het zelf beter kunt dan moet je het ook zeker doen.

Veelal geeft de gestelde kwaliteitsnorm, de afwerking en het gewenste fietsgedrag de doorslag. Het is uniek dat een fietsfabrikant zoveel zelf ontwikkeld, zo wordt op dit moment o.a. door RIH in eigen beheer ontwikkeld:

  • De motor, zowel de midden- als de voorwielmotor
  • De batterij
  • De computer die alles aanstuurt
  • Display met bediening unit
  • Het frame

Wat bij RIH ook hoog aangeschreven staat is de wens om zelf service te verlenen en niet afhankelijk te zijn van andere partijen. Alleen dan ben je in staat om standaard 3 jaar garantie te verlenen op elke E-bike, ook op de batterij en de motor.

X